Nyár, Tél, Kalifornia

2017. szeptember 01. 09:43 - subitron


- Áh! Már ott lett volna a pálya vége! Francért nem ugrik nagyobbat?!

- Hamarabb kell megnyomni.

- Akkor meg elesik. Szar az egész!

- Na, én jövök!

Ez a magasröptű beszélgetés nagyjából a kilencvenes évek közepe felé zajlott le az öcsém és köztem az Epyx legendás játéka, a California Games nyúzása közben. De hát, na. Ha nem nyomtad meg időben a billentyűt, biztos, hogy nem ugrott fel az a rohadt bmx és kezdhetted elölről az egészet.

Ekkoriban még csak álmodozhattunk olyasmikről, mint az autosave, checkpoint és hasonló nyalánkságok. Kizárólag az elszánt gamerek véshették fel nevüket a pixeles high score táblára. Én nem tartoztam közéjük. Nagyjából kétszer, háromszor próbálkoztam, aztán elfogyott a türelmem. A kitartás mellett természetesen nem ártott ha rendelkeztél további skillekkel úgy, mint kézügyesség és jó reflexek. Bár az előbbi inkább a Californiát megelőző joystickgyilkos Summer és Winter Gamesnél számított sokat. Egyébként a California Games a gyors népszerűségét és elterjedését ennek a két játéknak köszönhette. Az Epyxnek ez volt az utolsó nagy dobása mielőtt csődbe ment.

A bmx mellett helyett kapott a játékban a többi Californiaban népszerű sport:

  • half pipe (gördeszka félcsőben)
  • freestyle footbag
  • flying disc (frizbi)
  • és az elmaradhatatlan szörf

És mindegyik szépen meg is kapta a maga kis betétdalát. Ha meghallom ezt a számot még most is bringára pattannék:

Nem tudom ki, hogy van vele, nekem reggelente véletlenszerűen beugranak zenék. Pár napja viszont egy visszatérő dallam nem hagyott nyugodni. Aztán jött a megvilágosodás: a California Games gördeszkás betétdala nem megy ki a fejemből:

 Összességében fülbemászó szerzeményeket kaptunk és a rengeteg játékkal töltött óra után nem csoda, hogy a mai napig bevillannak az embernek.

1991-ben követte a California Games II., de nem ütötte meg az első rész szintjét, így bukta lett.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr4212794472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása