Az 5 legijesztőbb horror karakter a filmvásznon

2017. október 19. 10:48 - subitron

 

Pontosan ma 60 éve született Michael Myers, John Carpenter horror szériájának pszichopatája. Ráadásul közeleg a Halloween is. Ebből az alkalomból nézzük meg, kik a legelvetemültebb gyilkosok a mozivásznon:

 

Michael Myers
Film: Halloween széria
Gyilkosságok száma: legalább 81
Fegyver(ek): Kés

 

Amit érdemes tudni róla: 1957. október 19-én született. Hat éves kora környékén rémálmok gyötörték egy tizenéves kelta fiúról, aki miután elutasítja igaz szerelmét, megöli őt a Samhain ünnepe alatt. Ezt az éjjelt hívták később Halloweenek. Aztán október 31-én Michael szülei elmentek otthonról és nővérére, Judithra bízták. Ő viszont a barátjával töltötte az időt és nem foglalkozott az öccsével. Michael bohóc jelmezt öltött és egy konyhakéssel végzett a testvérével. 15 évre egy pszichiátria intézetbe zárják, ahonnan megszökik. Visszatér szülővárosába, és folytatja a gyilkolást.  Az álarc egyébként egy halloween-i, fehérre festett Kirk kapitány maszk a Star Trekből.

Pletykák szólnak arról, hogy Michael Myers karaktere valós alapokon nyugszik. 1923-ban, Stanley Stiers 11 évesen megölte családját Halloween éjszakáján. De ez máig nem bizonyított.

 

Jason Voorhees
Film: Péntek 13. széria
Gyilkosságok száma: legalább 166
Fegyver(ek): csákány, bozótvágó, lombfűrész, fűrész, vasvilla, félkezes balta,machete, kés

Amit érdemes tudni róla: 1946. június 13-án született, Crystal Lake kisvárosában. Nem volt hozzá kegyes a sors. Abnormálisan nagy fej és szellemi fogyatékosság is sújtotta. Az édesanyja gondosan ügyelt arra, hogy fiát elszigetelje a környezetétől. Pamela szakácsként dolgozott egy gyermektáborban, viszont ’57 nyarán nem talált Jasonnek bébiszittert. A táborozó gyerekek zaklatták a sérült fiút, végül a dokkoknál elkapták, és a tóba dobták.  Jason testét soha nem találták meg. A tábor ezután bezárt és csak Camp Bloodként emlegették. Ez lett volna eredetileg a film címe is. ’79-ben a tábor alapítói újra megnyitották a kapukat. Pamela nem heverte ki a fiával történteket és megölte őket. Csak egyetlen lány élte túl, aki végzett a nővel. Ezután Jason előkerül a tóból, hogy bosszút álljon anyja gyilkosán.

Volt egy olyan ötlet, hogy keresztezik a Rém álom az Elm utcában szériával. Ebben a szkriptben Freddy molesztálta volna Jasont mielőtt vízbe fullad.

A maszk: A 3. résztől használják. A stáb 3D-s látványáért felelős tagja hoki rajongó volt és hordott magával a forgatásra felszerelést. Ő kapta elő egyszer Detroit Red Wings-es maszkját. Akkor még senki nem gondolta, hogy történelmet csinálnak.

 

Freddy Kruger
Film: Rémálom az Elm utcában széria
Gyilkosságok száma: 45
Fegyver(ek): Pengékkel felszerelt bőrkesztyű; az álomvilágban gyakorlatilag legyőzhetetlen

Amit érdemes tudni róla: Wes Craven több rejtélyes halálesetről olvasott a Los Angeles Times-ban, akik előtte titkozatos rémálmokról számoltak be. Innen jött az alapötlet.

Anyja apáca volt, akit több napig fogvatartottak és megerőszakoltak egy bolondokházában. Freddyt örökbe fogadták. Már gyermekkorában kisállatokat kínzott, nevelőapját meggyilkolta, aki több alkalommal bántalmazta. A következő évekről nem tudni semmit. Végül megállapodik és születik egy lánya. Később a felesége rájön, hogy gyerekeket öl, emiatt Freddy megfojtja. Kathryn a lányuk nevelőszülőkhöz kerül. A rendőrségnek sikerül kézre kerítenie, de nem találnak ellene bizonyítékot, így szabadlábra helyezik. A feldühödött szülők azonban rágyújtják a házat, ő pedig benn ég. Szövetséget köt három démonnal, őket kell szolgálnia és folytatnia a gyilkosságokat.

 

Ghostface
Film: Sikoly széria
Gyilkosságok száma: legalább 17 (többen viselték a maszkot)
Fegyver(ek): 8 hüvelykes vadászkés

Amit érdemes tudni róla: Valós események inspirálták a karaktert. ’90-ben egy floridai férfi megölt 5 középiskolást, aztán beismert még egy 3-as gyilkosságot. Az álarcot - hasonlóan Michaeléhoz- Halloween-i jelmeznek tervezték,Edvard Munch Sikoly című festménye alapján. A rendező, Wes Craven csak később bukkant rá teljesen véletlenül. A rendező (Craven) egyébként szerepel az első részben. Egy ápolót játszik Freddy Krueger pulóverében és kalapjában. A teljes sorozat (4 rész) alatt, összesen heten öltik magukra az ikonikussá vált maszkot.

 

Chucky
Film: Gyerekjáték sorozat
Gyilkosságok száma: 48
Fegyver(ek): változatos

Amit érdemes tudni róla:  A filmben voodoo mágia hatására kerül Charles Lee Ray lelke egy ’Good Guy’ babába. Charles Lee Ray neve 3 hírhedt gyilkos nevéből áll össze: Lee Harvey Oswald (ő ölte meg John F. Kennedy-t '63-ban), James Earl Ray (James Earl Ray, aki végzett Martin Luther King Jr-al) és Charles Manson, őt valószínűleg nem kell bemutatni.

Az első forgatókönyv címe "Blood Buddy" volt, amiben Andy egy kisfiú használta a játékbabát barátai, tanári és szülei terrorizálására.

Eredeti formájában Charles Lee Ray-nek fekete haja és kék szeme van. Chucky az első három filmben és a hatodikban kék kabátot, csíkos inget, piros cipőt visel, vagyis a klasszikus "Good Guy" baba stílust. A többiben viszont öltések és hegek borítják az arcát, köszönhetően annak, hogy a harmadik epizód végén felaprítják. A széria alatt egyébként 7-szer „ölik meg”, de csak úgy lehet végezni vele, ha szíven lövik.

 

Kövessetek Facebookon és Instagramon is!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr313004212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása