7 érdekesség a Dexter laboratóriumáról

2018. április 10. 16:08 - subitron

dexter.jpg

Ha saját laboratóriumod valószínűleg nem is volt gyerekkorodban, de egy testvér, akivel civakodhattál azért könnyen előfordulhatott. Biztos vagyok benne, hogy ez is hozzájárult a Dexter laboratóriuma népszerűségéhez, hisz azon kívül, hogy kölyökként minden fiú álmodozott egy titkos búvóhelyről, ahol mindenféle kütyüket építhet, a tesóval való összetűzés is mindennapos dolognak számított.

A rajzfilmsorozat töretlen népszerűségnek örvend a Cartoon Network indulása óta, nem hiszem, hogy sok mindenkinek be kellene mutatni, így inkább néhány érdekességet gyűjtöttem össze.

 

1. Dexter hangját két nő kölcsönözte.

christine.png

Christine Cavanaugh tökéletes szinkronhangnak bizonyult, aki többek között Chuckie hangját adta a Fecsegő Tipegőkből, és az 1995-ös Babe cimű filmből a kismalacét. 2001-ben, a Dexter harmadik évadában azonban kiszállt a sorozatból és a szinkronizálást is abbahagyta. Candi Milo lépett a helyébe. Sajnos Christie 2014. december 22-én elhunyt.

 

2. Dee Dee-nek szintén ketten adták a hangját.

kat_cassidy.jpg

Genndy Tartakovsky, a sorozat alkotója felkérte főiskolai barátnőjét, hogy szinkronizálja Dee Dee-t az első évadban. Mikor Allison Moore belefáradt a dologba és visszatért a Broadwayre, Kat Cressida (a képen) vette át a szinkronizálást. A harmadik évadban Allison újra visszatért. Aztán a Cartoon Network az utolsó évad megkezdése előtt visszahozta Kat Cressidat, mert úgy vélték a nézők jobban őt jobban szerették.

 

3. A sorozat ötlete egy balerina rajzolásából jött.

Tartakovsky egy magas balerinát rajzolt főiskolai animációs feladatához. Ezután jutott eszébe, hogy mi lenne ha alkotna egy másik karakter, aki Dee Dee tökéletes ellentéte. Így teremtette meg  a szőke lány alacsony öccsét, aki a tudományok szerelmese. Dexter karakteréhez sok inspirációt nyújtott Tartakovsky mérnök testvére is, Alex.

 

4. Gyerekkorában a Marvel képregények sokat segítettek Genndynek a nyelvtanulásban.

genndy.jpg

Tartakovksy hétéves korában hagyta el Oroszországot szüleivel, és költöztek Chicagóba. Az apja fogorvosként dolgozott, akinek többek között a szovjet nemzetközi hoki csapat is a páciensei közé tartozott.  A kis Genndynek a Warner Bros. rajzfilmek, és a Marvel képregények segítettek az angol nyelv tanulásában.

 

5. Seth Macfarlane is dolgozott a sorozaton.

family.jpg

A Family Guy alkotója storyboard artistként és négy epizód társírójaként vett részt a sorozatban. Craig McCracken, aki a Pindúr Pandúrokét felel, rendezőként és művészeti vezetőként is dolgozott a Dexteren. Tartakovsky szintén részt vett a Power Puff Girls sorozatban producerként. 

 

6. Betiltott epizódok.

Az első évad negyedik epizódját nem sokkal az adásba kerülés után levették a műsorról, mivel úgy gondolták a Silver Spooner nevű karakter negatív színben tünteti fel a meleg férfiakat. Később a DVD kiadásra felkerült a rész. A "Rude Removal" című epizód a második évadból hasonlóan járt, állítólag túl sok káromkodás hangzott el benne. Csak 15 évvel később, 2013-ban lett újra elérhető a Youtube-on.

 

7. Néhány rajongónak érdekes teóriái vannak a sorozattal kapcsolatban.

bing.jpg

Páran úgy gondolják, hogy Dee Dee valójában Dexter lánya, akit visszaküldött az időben, hogy megakadályozza egy világot elpusztító fegyver megalkotásában. Egy másik, még kevésbé hihető elmélet szerint a rajzfilm a Bing Bang Theory (Agymenők) előzménye.

 

forrás: mentalfloss 

 Ha még több érdekességet olvasnátok a 80-as, 90-es évek filmjeiről, rajzfilmjeiről, játékairól, esetleg listákat vagy ajánlásokat a videótéka rovatban, akkor kövessétek a blogot, valamint a Facebook oldalt,
és az Instát
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr4713817790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása