A Pindúr pandúrok legnagyobb gaztettei

2018. május 26. 13:15 - subitron

ppg.JPG

A Powerpuff Girls (Pindúr Pandúrok) a Cartoon Network egyik legnépszerűbb sorozata volt. Craig McCracken eredeti szériája 1998-tól 2005-ig hat évadot élt meg. Annak ellenére, hogy gyerekeknek készült rengeteg olyan poént tartalmazott, amit csak felnőttek érthettek meg. Akadt néhány olyan alkalom is, amikor a három kislányt elragadták az indulatai és az érzelmeik befolyásolták. Következzen néhány ilyen epizód: 

 

Csuporka a fogorvos.

S03E12 "Moral Decay"

fog.JPG

Csuporka véletlenül kiüti Puszedli egyik fogát, amiért szörnyen érzi magát, ám Utónium professzor rögtön jobb kedvre deríti mikor mesél neki a Fogtündérről. A kislány azonnal meglátja a dologban az üzleti lehetőséget , és megpróbálja kiverni Puszedli többi fogát is, de a prof. leállítja. Csuporka számára azonban nincs megállás és  portyázni indul a városban, hogy megszabadítsa a lakókat a fogaiktól.

 

Vérremenő vita az oviban.

S04E02 "All chalked up"

kreta.JPG

 

 

Egy óvodában is elfajulhatnak a veszekedések. Pontosan ezt láthattuk ebben az epizódban. A nyitójelenetben Puszedli boldogan rajzolgat a krétáival, míg Csuporka és Mitch kidobóznak. A labda azonban véletlenül elmaszatolja Puszedli rajzát, ami heves veszekedéshez vezet a két lány között. Sziporka lép közbe mielőtt nagyon eldurvulna a helyzet, de Csuporka ennek ellenére eltöri Puszedli krétáit. Az ember azt gondolná itt végleg elszakad a cérna Puszedlinél, de ő sírva az erdőbe menekül. Szívszorító volt így látni a mindig vidám szőke kislányt. Az epizód végül happy end-del záródik, újra egyesül a csapat, hogy szembeszálljanak egy adag krétaszörnnyel. 

 

A lányok és a feminizmus

S03E12 "Equal Fights"

femini.JPG

Ebben a részben a lányok a Female Fatal nevű feminista bűnözővel találják szembe magukat, aki meggyőzi őket, hogy engedjék szabadon, mondván nekik nőknek össze kell tartaniuk. Female Fatal annyira mély benyomást tesz a lányokra, hogy továbbra is hagyják szabadon garázdálkodni  a városban, ők pedig zaklatni kezdik a fiúkat az iskolában, és szembeszállnak a professzorral valamint a polgármesterrel is.

 

Mohó Jojó péppé verése.

S03E08 "Candy is Dandy"

peppe.JPG

A lányok megbízzák Mojo Jojo-t, hogy terrorizálja a várost, cserébe abban bíznak, hogy a Bogármester cukorkával jutalmazza őket. Azonban nem a terveik szerint alakul a dolog, ugyanis Mojo lelép az édességgel. A Pindúr Pandúrok teljesen kiakadnak, amiért Mojo átejtette őket, és meglátogatják a börtönben. Ám nem csak egyszerűen visszaveszik a cukrokat. Úgy döntenek megleckéztetik a csimpánzt és gyakorlatilag félholtra verik. Persze, mint mindig utólag rájönnek, hogy helytelenül cselekedtek és bocsánatot kérnek a Bogármestertől. Amíg ők boldogan habzsolják a cukorkákat, addig Mojo Jojo a börtönben haldoklik.

 

Rémálom az Elm utcában Pindúr Pandúrok módra.

S02E04 "Dream Scheme"

dream.JPG

Ebben az epizódban megismerjük Sandman-t, akinek a feladata, hogy minden éjjel álmot hozzon az emberek számára. Ez azonban elég kimerítő feladat és az öreg szeretne megpihenni picit, így épít egy gépet, ami folyamatosan álomban tart mindenkit. A lányok úgy döntenek, hogy nem az a legjobb módszer ha meggyőzik  Sandmant a helytelen döntéséről. Ők inkább valóra váltják legnagyobb rémálmát, hogy soha többé ne tudjon aludni. Szegény Sandman csak lazítani szeretett volna, de a lányok rendesen ráijesztettek.

 

Mojo Jojo-ra rátalál a szerelem.

S02E09 "Cootie Gras"

bortoj.JPG

Mojo Jojo bankokat és ékszerüzleteket foszt ki, aminek a lányok természetesen véget vetnek, és a majom ismét a börtönben köt ki. Ám a narrátor ezúttal egy igazán kellemetlen jövőképet vázol fel számára, amikor nagydarab cellatársa felbukkan mögötte: "Szerelem a levegőben. Érzed?" A lányok ezúttal rendesen kiszúrtak Mojo-val.

 forrás: screenrant.com

 

Ha még több érdekességet olvasnátok a 80-as, 90-es évek filmjeiről, rajzfilmjeiről, játékairól, esetleg listákat vagy ajánlásokat a videótéka rovatban, akkor kövessétek a blogot, valamint a Facebook oldalt,
és az Instát
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr8014000896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása