A legfontosabb dolgok, amikre az Országúti diszkó megtanít

2018. május 17. 16:03 - subitron

roadhouse.JPG

A tizedik Arany Málna-gálán a A bosszú börtönében, A karate kölyök 3., Star Trek V., Ágyúgolyó futam 3. és az Országúti diszkó szálltak ringbe a legrosszabb film kategória díjáért. A trófeát végül a William Shatner rendezte Űrszekerek vihette haza, de az Országúti diszkót sem jelölték hiába.

Tovább
11 komment

Stan Bush - filmzenék a nyolcvanas évekből

2018. május 14. 20:48 - subitron

stanbush.JPG

A nyolcvanas éveken kívül van más is, ami összeköti az 1986-os egész estés Transformers rajzfilmet, Jean-Claude Van Damme két kultikus harcművész moziját (Véres játék, Kickboxer), és Charlie Sheen Száguldó bosszúját. Őt úgy hívják, hogy Stan Bush.

Tovább
1 komment

Napszemüvegek a nyolcvanas évek filmjeiből

2018. május 10. 09:48 - subitron

stallone2.JPG

Egy-egy ikonikus filmkaraktert el sem tudnánk képzelni napszemüveg nélkül. Gondoljunk csak Maverickre a Top Gunból vagy Stallonera a Cobraból. A stílusos kiegészítő gyakorlatilag a védjegyükké vált. Következzen két márka rövid történeti áttekintése, amik a nyolcvanas évek kultfilmjeiben felbukkantak, és a hozzájuk tartozó karakterek.

Tovább
8 komment

Emlékezetes filmsorozat főcímdalok a kilencvenes évekből

2018. május 04. 09:48 - subitron

xfiles.JPG

Az előző posztban összeszedtem néhány jól sikerült filmsorozat főcímet a nyolcvanas évekből, de nem mehetünk el szó nélkül  a következő évtized mellett sem. Olyan kultikus darabok születtek, mint az X-Akták vagy a Twin Peaks, de akinek jobban húzott a szíve a tini drámák felé, annak a Beverly Hills 90210 volt a tökéletes választás. Darren Star felbuzdulva a sikeren el is készítette a sorozat spin-offját. A Melrose Place gyakorlatilag a Beverly Hills "felnőtt" változata volt, amiben kis híján az összes karakter kavart egymással, és a végére már az írók is belezavarodtak. A kórházsorozatok rajongói sem maradtak kielégítetlenek, hisz útjára indult a Vészhelyet, ami beindította George Clooney karrierjét.

Tovább
1 komment

A legjobb sorozat főcímdalok a nyolcvanas évekből

2018. április 30. 11:55 - subitron

miamivice.jpg

A legtöbb modern széria már nem fektet annyi energiát a főcímdalokba, mint harminc évvel ezelőtt, pedig ez is fontos eleme egy sorozatnak. Emlékezzünk csak a Knight Rider fülbemászó dallamaira vagy Tom Selleck kultikus sorozatára. A mai napig szívesen idézzük fel ezeket a sorozat főcímeket, és egy-kettő jobban sikerült, mint maga a sorozat. Lássuk a legjobbakat!

 

Tovább
6 komment

Hat rajzfilmes gonosz ördögi terve

2018. április 23. 15:23 - subitron

Mi kell ahhoz, hogy valaki egyszerű rossz fiúból fő gonosz legyen? Az ambíció és, hogy képes legyen előre gondolkozni mindenképp elengedhetetlen. De ha gazemberünk egy géniusz és a kellő elszántság is meg van benne, akkor miért vall mindig kudarcot? Igen. A hiba az ördögi tervben keresendő, ami olykor nem is annyira átgondolt. 

 

Kobra parancsnok
G.I.Joe (1985-1986)

cobra.jpg

A Kobra terrorista szervezet maszkos, megalomániás vezetője. Egészen elképesztő és gyakran röhejes tervekkel áll elő. A "Lasers in the Night" című epizódban az a briliáns ötlete támad, hogy lézerrel fogja az arcképét a Hold felszínébe vésni. Destro számon is kéri főnökét,  vajon miért kellett dollár milliókat költeni egy kozmikus graffitire? Jogos a kérdés.

Tovább
2 komment

Mit hagyott ránk a Flashdance?

2018. április 14. 10:42 - subitron

1.jpg

A Flashdance 2018. április 15-én ünnepli 35. szülinapját. Mindannyian ismerjük Alex Owens (Jennifer Beals) történetét, aki nappal hegesztőként, éjszaka pedig táncosként dolgozott, de arról álmodott, hogy balett táncos legyen. De milyen örökséget hagyott ránk ez a mozi, ami letaszította a trónról Michael Jackson Thriller című albumát 1983-ban?

Tovább
5 komment

7 érdekesség a Dexter laboratóriumáról

2018. április 10. 16:08 - subitron

dexter.jpg

Ha saját laboratóriumod valószínűleg nem is volt gyerekkorodban, de egy testvér, akivel civakodhattál azért könnyen előfordulhatott. Biztos vagyok benne, hogy ez is hozzájárult a Dexter laboratóriuma népszerűségéhez, hisz azon kívül, hogy kölyökként minden fiú álmodozott egy titkos búvóhelyről, ahol mindenféle kütyüket építhet, a tesóval való összetűzés is mindennapos dolognak számított.

A rajzfilmsorozat töretlen népszerűségnek örvend a Cartoon Network indulása óta, nem hiszem, hogy sok mindenkinek be kellene mutatni, így inkább néhány érdekességet gyűjtöttem össze.

Tovább
3 komment