Mi történt a Winamppal?

2020. január 16. 13:47 - subitron

screen-shot-2018-09-25-at-11_01_39-am-1.png

Húsz évvel ezelőtt a Winamp volt a jövő. Mára egy távoli emlék. De mi történt?

Tovább
komment

9 dolog, amit nem tudtál a Con Air - A fegyencjáratról

2019. július 25. 11:49 - subitron

 conair.jpg
                                     kép: imdb

 

"Egy lépést se, vagy kinyírom a nyuszit!" - Cyrus

Igazi klasszikus akciófilm a 90-es évekből. Johhny-23 (Denny Trejo), Cyrus, a Vírus (John Malkovich), Nathan "Gyémánt Kutya" (Ving Rhames), és persze Cameron Poe (Nicholas Cage). A kis rózsaszín plüss nyúl hosszú utat tett meg mire eljutott gazdájához.

Tovább
komment

Csernobil - a szocreál diadala

2019. június 14. 10:16 - subitron

 g-meyer-393347-unsplash.jpg

 Az IMDB legmagasabban értékelt sorozatai között üdvözölhetjük az HBO miniszériáját, a Csernobilt.

A közös HBO/Sky produkció komoly részletességgel mutatja be a csernobili atomerőmű 4. reaktorának robbanását, ami szinte felfoghatatlan környezeti katasztrófát okozott, és gyorsította a Szovjetunió hanyatlását. A történetet Valery Legasov vegyész, Boris Shcherbina szovjet politikus (Miniszterek Tanácsának alelnöke), és Ulana Khomyuk atomfizikus szemein keresztül láthatjuk.

Tovább
komment

Véres játék vs. Kickboxer

2018. szeptember 03. 16:38 - subitron

jcvd.JPGJean-Claude Van Damme számára az 1988-as Véres játék hozta meg a várva várt sikert. Először játszhatott főszerepet, és megmutathatta harcművészeti tudását. Egy évvel később érkezett a Kickboxer, ami hasonlóan az előzőhöz mára kultikussá vált. Itt az ideje, hogy összeeresszük a két ikonikus alkotást.

 

Tovább
komment

Hátborzongató játékbabák a vásznon

2018. július 30. 20:14 - subitron

csaki.JPG

Üveges tekintet, mosolygó arc, mozdulatlan test. Három jellegzetesség, ami azonnal beugrik egy játékbabáról. Teljesen hétköznapi ismertetőjegyek, bár valakire már önmagukban a frászt hozzák. Viszont ha mindezt megbolondítják némi horrorfilmes környezettel, na akkor aztán jöhet a pelenka. Lássuk, milyen paráztató babákkal találkozhattunk az eddigi filmtörténet során!

Tovább
komment

Tíz sztárbarátság a múltból

2018. július 11. 10:06 - subitron


justinryan.JPG

A hírnév sok embert megváltoztat, és gyakran barátságokat is tönkretesz. Az alábbi listán szereplő hírességek azonban kiállták ezt a próbát, legtöbbjük megismerkedése pedig egészen gyerekkorukra nyúlik vissza.

Tovább
komment

Dirty Dancing - egy kultfilm viszontagságos forgatása

2018. május 30. 16:24 - subitron

dirty1.JPG

 Az 1987-es film a mai napig töretlen népszerűségnek örvend, habár 31 évvel ezelőtt senki sem jósolta volna meg, hogy ekkora sikert fog aratni. Sőt, a forgatás ideje alatt a stáb többször olyan nehézségekbe ütközött, ami kis híján meghiúsította a filmet.

Tovább
komment

A Pindúr pandúrok legnagyobb gaztettei

2018. május 26. 13:15 - subitron

ppg.JPG

A Powerpuff Girls (Pindúr Pandúrok) a Cartoon Network egyik legnépszerűbb sorozata volt. Craig McCracken eredeti szériája 1998-tól 2005-ig hat évadot élt meg. Annak ellenére, hogy gyerekeknek készült rengeteg olyan poént tartalmazott, amit csak felnőttek érthettek meg. Akadt néhány olyan alkalom is, amikor a három kislányt elragadták az indulatai és az érzelmeik befolyásolták. Következzen néhány ilyen epizód: 

 

Tovább
komment

A legfontosabb dolgok, amikre az Országúti diszkó megtanít

2018. május 17. 16:03 - subitron

roadhouse.JPG

A tizedik Arany Málna-gálán a A bosszú börtönében, A karate kölyök 3., Star Trek V., Ágyúgolyó futam 3. és az Országúti diszkó szálltak ringbe a legrosszabb film kategória díjáért. A trófeát végül a William Shatner rendezte Űrszekerek vihette haza, de az Országúti diszkót sem jelölték hiába.

Tovább
komment