8 kulisszatitok a Knight Riderről

2017. szeptember 14. 09:17 - subitron

 

  • Ha valaki megkérdezné, hogy mi jut eszembe először a sorozatról, piszok nehéz helyzetbe hozna. Először is ott van Michael fekete bőrdzsekis plusz piros felsős kombója, aminek egyetlen nő sem tudott ellenállni.

  • Aztán a spéci órája, amin keresztül KITT-el kommunikált.

 De még is, ami rögtön szembetűnt az embernek, az a Pontiacon elöl futó vörös fény, KITT központi szenzora. Ezt a rendező, Glen A. Larson egy korábbi sorozatában, a szintén sikeres Battlestar Galacticában használta először. Az ellenséges Cylonok hasonló szemet kaptak.

 Néhány további érdekfeszítő kulisszatitok, amit mindig is tudni szerettél volna...vagy nem:

  • Szintén ebből a sorozatból származott a szenzor surrogása. A rendező felgyorsította, majd visszafele játszotta le a robotok hangját.

 

  • Devon eredeti neve Devon Shire lett volna. Az első forgatókönyv szerint Miles annak az orvosnak a neve, aki Michael arcát operálta. (A pilot filmből megtudtuk, hogy Michael Knight valójában Michael Arthur Longként született, háborús veterán, később nyomozó. Egy fejlövés után lesz szükséges az arcplasztika, így kapja meg új személyazonosságát a Jogért és Igazságért Alapítványtól.)

 

  • Devonnál maradva. A harmadik évadban fény derült különleges képességére: Az Alapítvány talpig úriember igazgatója ugyanis mesterien bánt a pengékkel, köszönhetően annak, hogy egy ideig késdobálóként lépett fel Valentino néven egy vándorcirkuszban.

  • Az első tervek szerint az autó a TATT nevet kapta volna – Trans Am Two Thousand – női hanggal. Michael karakterét azonban úgy írták meg, hogy azonnal akcióba lépjen amint nőneműek közelébe keveredett. Így jobbnak látták átkeresztelni KITT-re, vagyis Knight Industries Two Thousand-re (Knight Ipari Művek Kétezres). Bár mindenképpen izgalmas lett volna az eredeti változat, ahol esetleg a sorozat végére szerelem szövődik Michael és az autója között. Innen visszanézve érdekes egyveleget kaphattunk volna a Nő (Her) és a Karambol (Crash) keresztezéséből.

 

  • Larson az első epizódhoz a futószalagról érkező legelső két harmadik generációs Pontiac Trans Am-et vette meg.

 

  • Az első évad 15. részében látható a Psycho című filmből a Bates motel.

 

  • És a nagy leleplezés, egyben csalódás is: KITT mégsem volt képes vezetni önmagát. Auto Cruise módban ugyanis az ülés mögé rejtőzött George kormányozta az autót.

 

Végül a kamion, amiről sosem tudtuk meg hová megy:

 

Források: Wikipédia, knightrider.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr2712821880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása