8 dolog, amit a Bátor, a gyáva kutyából megtanulhattál

2018. április 03. 15:23 - subitron

c2.jpg

Aki 2000. és 2007. között nyomon követte az itthoni Cartoon Network műsorait, biztosan találkozott Bátorral, a rózsaszín, nagy szemű kutyával.

A lyukas fogú házi kedvenc Kiesföldön éli közel sem átlagos mindennapjait. Gazdái egy idős házaspár, Muriel, aki úgy tekint rá akárcsak saját fiára, és Eustace, aki viszont állandóan ugratja és riogatja az ijedős kutyát. Bátor nem épp kalandvágyáról híres, jobb szeret Muriel ölében pihenni. Azonban ha a bizarrabbnál bizarrabb alakoktól kell megvédenie gazdáit, nincs nála hűségesebb és bátrabb eb. A groteszk ellenfelekből pedig nincs hiány. Ott van rögtön a három a főgonosz. Katz, a macska, Szélhápító, az alávaló francia kacsa, és Űrcsirke. De kiemelkedő látványvilága és egyedi humora mellett a rajzfilmből tanulhattunk is. Lássunk néhány jó tanácsot, avagy közhely parádé "Bátorosan"!

 

1. Néha le kell győznünk a félelmeinket!

c3.jpg

A rajzfilm alapkoncepciója, hogy Bátor mindentől fél, még saját árnyékától is megrémül. Még is, ha veszély fenyegeti a gazdáit, akikre saját családjaként tekint, akkor nincs, aki megállítsa.

 

2. Jobb félni, mint megijedni.

Bátor rettegésére nem kell mindig negatív dologként tekinteni. Gyakran előfordult, hogy ösztönei helyesek voltak, amikor valami új, és abnormális dologtól aggódott előre. A félelem egészséges dózisban nagyon hasznos tud lenni. Felkészülhetünk a dolgok negatív következményeire és így kevesebb meglepetés érhet.

 

3. A szeretteid legyenek az elsők.

c4.jpg

Az egyetlen dolog, vagy inkább személy, akiért Bátor felül tud kerekedni félelmein, az Muriel. Persze ott van Eustace is, de őt inkább kötelezően elviseli az idős asszony férjeként. Megbízható ebhez hűen, soha semmi nem fogja megállítani abban, hogy megvédje gazdáit.

 

4. Legyél kedves azokkal is, akiket nem szeretsz!

c5u.jpg

Valószínűleg Bátornak Eustace nem a szíve csücske , mivel a legtöbbször ijesztgeti és elég rosszul bánik szegény kutyával. Ennek ellenére ha a házaspár bajban van, ugyanúgy megtesz mindent a zsémbes öregemberért, akárcsak Murielért.

 

5. Többre vagy képes, mint gondolnád!

Amikor Bátor felülkerekedik félelmein, hihetetlen dolgokra lesz képes. Persze számos dolog el van túlozva, de ez egy rajzfilm, és az alapvető üzeneten nem változtat. Ha baj van, olyan dolgokat képes megtenni az ember, amiket el sem tudott képzelni magáról.

 

6. Soha ne add fel!

 

Bátornak ritkán sikerültek elsőre a dolgok. A legtöbbször nehézségekbe ütközött, és nem volt egyszerű dolga gazdái megmentése során. Ennek ellenére rendületlenül próbálkozott, és mindig sikerrel járt.

 

7. Ne ítélj első látásra!

 

Bátor egy kicsi, gyámoltalannak tűnő kutya, akit egyáltalán nem tartanak veszélyesnek. Mindazonáltal ő az, akire mindig számíthatsz, és aki a segítségedre siet. Ki ne szeretne egy ilyen házi kedvencet?

 

8. Az élet a legfurcsább dolgokat produkálja.

 

Minden epizódban történnek abszurd dolgok, ugyanígy a mindennapi életben is rengeteg példát találunk szokatlan eseményekre. A legtöbb, amit tehetünk, hogy szembenézünk velük, és készülünk a következő megmérettetésre.

forrás: theodysseyonline.com

  Ha még több érdekességet olvasnátok a 80-as, 90-es évek filmjeiről, rajzfilmjeiről, játékairól, esetleg listákat vagy ajánlásokat a videótéka rovatban, akkor kövessétek a blogot, valamint a Facebook oldalt,
és az Instát
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr1413801926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása