A legjobb sorozat főcímdalok a nyolcvanas évekből

2018. április 30. 11:55 - subitron

miamivice.jpg

A legtöbb modern széria már nem fektet annyi energiát a főcímdalokba, mint harminc évvel ezelőtt, pedig ez is fontos eleme egy sorozatnak. Emlékezzünk csak a Knight Rider fülbemászó dallamaira vagy Tom Selleck kultikus sorozatára. A mai napig szívesen idézzük fel ezeket a sorozat főcímeket, és egy-kettő jobban sikerült, mint maga a sorozat. Lássuk a legjobbakat!

 

Knight Rider (1982-1986)

Kétségtelen, hogy Stu Phillips főcíme az egyik legjobban sikerült darab ebből az időszakból. Az évek alatt számos zenész dolgozta fel, és azon sem lepődünk meg ha csengőhangként köszön vissza valaki telefonján. Viszont azt nem sokan tudják, hogy gyökerei egészen a 19. századig nyúlnak vissza. Igen, a jól ismert dallamok először Leo Delibes balettjában, a Sylviában csendülnek fel. 

 

Miami Vice (1984-1990)

Jan Hammer szerzeménye óriási slágerré vált a nyolcvanas években, és meg sem állt a Billboard chart első helyéig. 12 hétig nem lehetett letaszítani a trónról. Ez rendkívüli dolognak számított egy televíziós főcímtől. Az album négyszeres platina lett és négymillió példányban kelt el Amerikában.

 

Magnum P.I. (1980-1988)

Akár csak a Miami Vice esetében, a Magnum főcímdalának is sikerült bekerülni a Billboard 100-as listájára. Mike Post az egyik legtermékenyebb tévés zeneszerző. A Magnum mellett az ő munkája többek között a Quantum Leap, Remington Steele, A szupercsapat és az Esküdt ellenségek főcímdala is. 

 

Airwolf (1984-1986)

A magyar származású, Németországban élő zeneszerző Udi Harpaz közreműködésével komponálta ezt az ikonikussá vált darabot . 1999-ben kiadtak egy "Airwolf Themes: 2CD Special Limited Edition"-t, amiből mindössze ezer darab készült. 2007-ben digitálisan is elérhetővé tették. 

 

A szupercsapat (1983-1987)

A felejthetetlen főcímdalt Mike Post és Pete Carpenter szerezték. Dirk Benedict (Faceman) az 1978-as Battlestar Galactica sorozatban Starbuck hadnagyot alakította, ez magyarázattal szolgálhat arra, hogy miért tűnik fel a főcím 45. másodpercében egy Cylon.

 

MacGyver (1985-1992)

A főcímdal Randy Edelman zeneszerző munkáját dicséri, azonban a braziloknak nélkülözniük kellett a fülbemászó dallamokat. Ott a Rush nevű rock banda "Tom Sawyer" című nótájával sugározták a szériát. A producerek sosem kommentálták a dolgot, így nem derült fény az eltérés okára.

 

Baywatch (1989-2001)

Michael Berk 2013-ban azt nyilatkozta, hogy az NBC kezdetben egyáltalán nem lelkesedett a sorozat ötletéért. Berk-ék így forgattak egy klipet Venice Beach-en az életmentőkről, Don Henley "The Boys of Summer" című számára, amivel sikerült meggyőzniük az NBC-t és megvették a sorozatot. Az első szezon főcímdala Peter Cetera-tól a "Save Me" volt ,amit a második szezonban Jimi Jamison "I'm always here" című száma váltott.

 A legjobb a rajzfilmes főcímdalokat egy előző posztomban olvashatjátok el -> 8 menő rajzfilm főcímdal a 80-as évekből

Ha még több érdekességet olvasnátok a 80-as, 90-es évek filmjeiről, rajzfilmjeiről, játékairól, esetleg listákat vagy ajánlásokat a videótéka rovatban, akkor kövessétek a blogot, valamint a Facebook oldalt,
és az Instát
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr4113878904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása