13 stílusos férfi filmkarakter

2018. január 07. 15:30 - subitron

A mozi és a divat a kezdetektől szorosan összekapcsolódik, és ezáltal a trendekre befolyással vannak a filmek is. Arra pedig, hogy nem a ruha teszi az embert, az alábbi tizenhárom filmkarakter biztosan rácáfol.  

Patrick Bateman (Amerikai pszichó)

színész: Christian Bale

A yuppie archetípus tökéletes megtestesítője. Sikeres bankár, luxus lakása van, népszerű a nőknél. A bökkenő mindössze annyi, hogy szeret esetenként hullákkal közösülni, és felfalni áldozatait. Mindenesetre a Valentino öltönyei kifogástalanok. 

 

Bullit (Bullit); Thomas Crown (A Thomas Crown-ügy)

színész: Steve McQueen

Pierce Brosnan nem végzett rossz munkát a playboy tolvaj megformálásáért a Thomas Crown-ügy remakejében, de Steve McQueen ellen nem volt esélye. A Bullitban viselt szettje pedig máig ikonikus darab. Nem hiába kapta a "King of the Cool" becenevet.

 

Dickie Greenlaf (A tehetséges Mr. Ripley)

színész: Jude Law

Abban, hogy Tom Ripley (Matt Damon) Dickie (Jude Law) megszállottja lett, némileg közrejátszhatott a tékozló ifjú stílusa is. Hanyag európai lazaság keveredik némi északkeleti, régimódi eleganciával. 

 

Jim Stark (Haragban a világgal)

színész: James Dean

Nehéz egyszerűbb, lazább viseletet elképzelni, mint egy fehér póló és egy vörös kabát. Ha hozzá még megtalálod a megfelelő pózt, és kisugárzásod is van, akkor biztosan legenda leszel. Akárcsak James Dean.

 

Roger Thornhill (Észak-északnyugat)

színész: Cary Grant


Vagyis Archibald Alexander Leach, ismertebb művésznevén Cary Grant. Életmű Oscar-díjas színész, aki olyan legendás Hitchcock filmekben játszott főszerepet, mint az Észak-északnyugat vagy a Forgószél. És olyanokat utasított vissza, mint például a Római vakáció.

 

George Falconer (Egy egyedülálló férfi)

színész: Colin Firth

Tom Ford divattervező rendezői debütálása pozitív fogadtatásban részesült. Ez köszönhető a főszereplő Colin Firthnek is, aki jó pár évet letagadhat ebben a filmben. Na, meg annak is, hogy az egyik legnagyobb divat ikon gardróbjából öltözhetett.

 

Julian Kaye (Amerikai dzsigoló)

színész: Richard Gere

Ez a film is alapvetően stílusa miatt maradt felejthetetlen. És Richard Gere is sokkal menőbb, mint a Micsoda nőben! Na, jó az is igaz, hogy tíz évvel korábban készült. 

 

Hans Gruber (Drágán add az életed!)

színész: Alan Rickman

"Szép öltöny! John Phillips modell. Nekem is van kettő. Azt beszélik Arafat is ott vásárol. Szívesen beszélgetnék még magával férfidivatról vagy az iparosodásról, de sajnos vár a munka..." Hans Gruber, Mr. Takagihoz intézett monológja. Ki más beszélgetne öltönyökről a túszával, mint a "Drágán add az életed!" főgonosza?

 

Michel Poiccard (Kifulladásig)

színész: Jean-Paul Belmondo

A Kifulladásig a francia új hullám első darabja, Jean-Luc Godard egyik legjobb filmje. Belmondoval egy igazi klasszikust hoztak össze.

  

Gordon Gekko (Tőzsdecápák)

színész: Michael Douglas

Oliver Stone filmje, amiért  Michael Douglas megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. A könyörtelen wall street-i tőzsdeügynök imázshoz természetesen hozzátartozott a megfelelő ing, nyakkendő és az elmaradhatatlan hózentróger.

 

James Bond (Goldfinger)

színész: Sean Connery

Igazából választhattam volna bármelyik James Bond mozit, mindegyikben parádésan stílusos a brit kém. Ám egyik színésznek sem sikerült Sean Conneryt  letaszítania a trónról. Bár Daniel Craig ügyesen próbálkozott.

 

The Driver (Drive)

színész: Ryan Gosling

Aki látta a filmet, annak biztosan szemet szúrt Ryan Gosling skorpió mintás dzsekije. De honnan jött az egész? Erin Benach, a film jelmeztervezője szerint Ryan oda volt az 50-es évekbeli koreai dzsekikért. Innen jött a fehér szatén kabát ötlete. A skorpiót a hátára, Kenneth Anger Scorpio Rising rövidfilmje inspirálta. 

 

Ha tetszett a poszt kövessetek Facebookon és Instagrammon!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr5713549409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása