Rajzfilmek a múltból - Jonny Quest

2018. február 15. 16:17 - subitron

 A Cartoon Network, amíg meg nem alapította a Cartoon Network Studios-t, főként Hanna-Barbera rajzfilmeket sugárzott. Közéjük tartozott a Jonny Quest is, ami utólag visszatekintve olyan, mintha keresztezték volna az Indiana Jones filmeket James Bonddal. A szőke srác kalandjait mi is nyomon követhettük a Cartoon Networkon a kilencvenes években.

Szereplők:

Jonny Quest

10-11 év körüli, szőke hajú srác, Dr. Benton Quest fia. Szinte mindig kék farmert, fehér tornacipőt és fekete felsőt visel. Mivel apja a legtöbbször szupertitkos ügyeken dolgozik a kormánynak, így bejárják az egész világot. Épp ezért Jonny iskolába sem jár. Oktatója Race Bannon, aki titkosügynök és egyben Dr. Quest testőre is. Jonny közel áll fogadott testvéréhez, Hadjihoz. Édesanyja elhunyt. 

Hadji

Hadji-t Dr. Quest adoptálja, miután a fiú megmenti az életét Kalkutában egy orgyilkostól. Annak ellenére, hogy Hadji a keleti kultúra szellemiségében nevelkedett, ami sokban különbözik Jonny nyugati világától, hamar összerázódnak. A kalandok során pedig sokszor kamatoztatni tudja képességeit. Azon kívül, hogy ért az elefántok nyelvén, képes hipnotizálni a rosszfiúkat.

 Dr. Benton Quest

Tudományos lángelme, akinek segítségét számtalanszor kérte a kormány különböző furcsa esetek kivizsgálásában. Részt vett számos kutatásban, többek között az amerikai űrprogramban is. Mindig a jó ügy oldalán áll, annak ellenére, hogy sok kollégáját sikerült megvesztegetni. Szoros a kapcsolata Jonnyval, főleg amióta a fiú anyja meghalt.

 Roger "Race" Bannon

Miután Dr. Benton felesége meghalt, ő lett a család testőre. Fegyveres szakértő, mestere a közelharcnak, és gyakorlatilag elvezet bármilyen járművet. A későbbiekben Jonny és Hadji oktatója. A fiúk és a doktor családtagként tekintenek rá.

 Bandit "Bandita"

Jonny bulldogja, aki állandó résztvevője a kalandoknak, és olykor meg is menti a többieket. Gyakran úgy tűnik megérti amit mondanak neki, és sokszor keveredik vicces helyzetekbe. 

Rajzfimsorozatok:

 The Original Series

Az eredeti sorozat 1964-65 között futott, és a Hanna-Barbera Productions 26 epizódot készített belőle. A rajzfilmet Doug Wildey  alkotta meg. A képregényművészt a "Jack Armstrong, the All-American Boy" inspirálta, ami egy népszerű rádiójáték volt a '30-as és '50-es évek között. A Jonny Quest volt az első akció-kaland sorozata a Hanna-Barberának, ezt követte a Space Ghost, The Herculoids és a Birdman and the Galaxy Trio.

Jonny Quest (The New Adventures)

A nyolcvanas évek közepén futott 13 résszel, és a Funtastic World of Hanna-Barbera műsorblokk része volt. A 25 perces epizódok középpontjában Bandita állt (Jonny kutyája), aki általában vicces szituációkba keveredett. Emiatt, és mert kevesebb erőszakot tartalmazott, sokkal gyerekbarátabbra sikerült, mint a '60-as évekbeli verzió. 

The Real Adventures of Jonny Quest

Jonny a '90-es évek végén tért vissza, immár a Cartoon Networkön, a Toonami blokk részeként, 52 epizóddal, 2 szezonra bontva. Érdekes, hogy míg az első évadban modernebb, futurisztikus külsővel próbálkoztak - itt találkozhatunk a 3D-s Questworld-del is- addig a második szezonban visszatértek a '60-as évek stílusához. A csapat tagjai idősebbek lettek, és kiegészültek Jessie Bannonal, Race Bannon lányával.

 

 Mozifilmek

Már a '90-es években készült forgatókönyv a mozihoz, de a forgatás soha nem kezdődött el. Aztán 2009-ben felröppent a hír, hogy Zac Efron és Dwayne "The Rock" Johnson lesz Jonny és Race Bannon. Erről sem hallottunk többet. A legutóbbi pletykák szerint pedig Robert Rodriguez vette kézbe a projektet.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr5513403637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása