8 menő rajzfilm főcímdal a 80-as évekből

2018. január 19. 17:02 - subitron

Ahhoz, hogy igazán jó rajzfilmeket találjunk vissza kell mennünk a nyolcvanas évekbe. Nem hiába merít onnan mostanában a filmipar is. A főcímdalokat ekkor még erőteljesen uralta a basszus és a szintetizátor. Így ezen a listán senki ne keresse a Gumimacikat vagy a Hupikék törpikéket.

 

M.A.S.K.

Vagyis Mobile Armored Strike Kommand. A sorozat 1985-ben debütált, hogy segítse a M.A.S.K. akciófigurák eladását. Kicsit úgy kell elképzelni, mintha a G.I. Joe-t ötvözték volna a Transformers-szel. 2 évad és 75 epizód készült a sorozatból. 

 

Spiral Zone

A japán Bandai cég játékvonalára épülő sorozat, a nyolcvanas évek második feléből. A történet középpontjában egy csapat harcos áll, akik felveszik a küzdelmet az őrült tudós, Overlord ellen. A sorozat mindössze egy 65 részes évadot élt meg.

 

Jayce and the Wheeled Warriors

Az első részt 1985. szeptemberében mutatták be. A tizenéves Jaycee a Lighting League élén harcol a növényalapú gonosz Monster Minds ellen, különböző felturbózott járművekkel. Ja és közben szeretné megtalálni eltűnt apját is. Szintén  egy évad és hatvanöt rész készült belőle.  

 

The Adventures of the Galaxy Rangers

1986-1989. között sugározták. A sorozat ötvözte a sci-fi elemeket a hagyományos vadnyugati témákkal. Négy hős veszi fel a küzdelmet a Korona Birodalom ellen, amelyet a Királynő vezet. Szintén egy évad és 65 epizód készült a rajzfilmből. 

 

Pole Position

A sorozat a '82-es Pole Position videojáték népszerűségét szerette volna meglovagolni, de nem jött össze. Sikertelenségét bizonyítja, hogy csak 13 rész készült belőle. A főcímdal ennek ellenére baromi jó. A történetben egy tini kaszkadőr páros veszi fel a harcot a bűnözés ellen spéci autókkal. 

 

Thundercats

Humanoid macskák harcolnak a gonosz ellen? Bejött! A rajzfilm négy évadot élt meg, valamint képregény adaptációt és videojátékot. Ebből a listából talán a legsikeresebb.

 

Dinosaucers

1987-ben futott egy évad erejéig. Űrdínók érkeznek a Földre, hogy itt folytassák csatájukat. A növényevők szövetséget kötnek négy gyerekkel, és az ő segítségükkel veszik fel a küzdelmet a gonosz Tyrannosok ellen.

 

Denver, az utolsó dinoszaurusz

És a lista utolsó darabja, maradva a dinóknál. 1988. áprilisa és szeptembere között sugározták. Nálunk '90 és '91 között az MTV2 és Duna tűzte műsorra, de '99-ben még a TV3 csatornáján is felbukkant a sorozat. Négy srác dinoszaurusz tojásra bukkan egy építkezésen. Úgy döntenek megtartják az újszülött dínót, így elbújtatják. A magyar főcímdalt Vikidál Gyula énekli. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr7013263601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása