Hat rajzfilmes gonosz ördögi terve

2018. április 23. 15:23 - subitron

Mi kell ahhoz, hogy valaki egyszerű rossz fiúból fő gonosz legyen? Az ambíció és, hogy képes legyen előre gondolkozni mindenképp elengedhetetlen. De ha gazemberünk egy géniusz és a kellő elszántság is meg van benne, akkor miért vall mindig kudarcot? Igen. A hiba az ördögi tervben keresendő, ami olykor nem is annyira átgondolt. 

 

Kobra parancsnok
G.I.Joe (1985-1986)

cobra.jpg

A Kobra terrorista szervezet maszkos, megalomániás vezetője. Egészen elképesztő és gyakran röhejes tervekkel áll elő. A "Lasers in the Night" című epizódban az a briliáns ötlete támad, hogy lézerrel fogja az arcképét a Hold felszínébe vésni. Destro számon is kéri főnökét,  vajon miért kellett dollár milliókat költeni egy kozmikus graffitire? Jogos a kérdés.

 

Hókuszpók 
Hupikék Törpikék (1981-1989)

gargamel.jpg

Hókuszpóknak egyetlen célja van az életben. Elpusztítani a törpöket. Egész pontosan olykor megenni szeretné, máskor arannyá változtatni őket. Ám hiába a számtalan tervezgetéssel töltött óra, a rengeteg ördögi terv. A kis kék lények mindig túljárnak az eszén.

 

Unicron
The Transfromers: The Movie (1986)

unicron.jpg

Az 1986-os egész estés Transformers rajzfilmben az álcák találkoznak a bolygóméretű, világokat elpusztító robottal, Unicronnal. Az egyetlen dolog, ami elpusztíthatja az a Mátrix, amit az Autobotok őriznek a Földön. Te mit tennél ha egy bolygófaló szuper robot lennél? Egy mozdulattal bekebeleznéd a Földet, ahol az egyetlen fegyver van, ami elpusztíthat vagy szövetkeznél az álcákkal, akik nem éppen a megbízhatóságukról híresek? Na, ugye!

 

Mr. Burns
The Simpsons (1989-)

burns.jpg

Springfield polgárai évtizedek óta kénytelenek elviselni a mohó és könyörtelen Mr. Burns zsarnokságát, aki a város atomerőművének tulajdonosa.  Legképtelenebb tervét a "Ki lőtte le Mr. Burnst?" című 2 részes epizódban eszelte ki, amiben eltakarja a Napot, hogy a város számára ő szolgáltathassa az energiát huszonnégy órán keresztül. Teljesen hétköznapi terv.

 

Joker
Batman: The Animated Series (1992-1995)

joker.jpg

Batman állandó ellenfele és az egyik legismertebb, legközkedveltebb gazember a popkultúrában. Nála aztán kevesen tudnak őrültebb terveket kieszelni. Bár Kobra parancsnok fent említett Holdba vésett portréja erősen vetekszik a húzásaival. De nem kell aggódni. A "The Laughing Fish" című epizódban Joker is odateszi magát. Gotham City kikötőjében szabadjára enged egy toxint, ami megmérgezi a halakat. Batman azonnal a lakosság segítségére siet, de meglepődve tapasztalja, hogy a vegyi anyag nem mérgező az emberekre. Joker terve ettől sokkal elborultabb. A méreggel mindössze megjelölte a halakat, hogy levédesse őket, így pedig jutalékra számít az eladásokból. Minden világos!

Zordon
Oroszlánkirály (1994)

zordon.jpg

A katonai puccsok és gyilkosságok egyidősek a történelemmel. Így abban, hogy Zordon szeretné megszerezni a trónt, és ehhez meg kell ölni testvérét és unokaöccsét, nincs semmi meglepő. Mindössze a kivitelezéssel akadt némi gond. Amikor megszerzi a koronát első dolga, hogy a hiénáknak teljes szabadságot ad, akik terrorizálják a népet és pusztítanak. Az új király türelmetlen és, azonnal zsarnokoskodik. Sokáig élvezhette volna az uralkodását, ha nem ennyire mohó és egy picit okosabb. 

forrás: screencrush

Ha még több érdekességet olvasnátok a 80-as, 90-es évek filmjeiről, rajzfilmjeiről, játékairól, esetleg listákat vagy ajánlásokat a videótéka rovatban, akkor kövessétek a blogot, valamint a Facebook oldalt,
és az Instát
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr5413856734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása