Golden Axe: Mi is történt Yuria földjén?

2017. október 21. 14:11 - subitron

 

 

A Golden Axe a Sega által fejlesztett,  '89-es beat 'em up videójáték. Anno sokunk életéből - és persze barátainkéból, hála a kooperatív módnak- vehetett el rengeteg időt, hisz nem volt könnyű dolgunk, ha le akartuk győzni Death Addert-t és csatlósait. A temérdek játékkal töltött óráknak köszönhetően, biztosan sokan kiismertek minden apró trükköt. Viszont a háttér történetről és karakterek előéletéről nem sokat tudhattunk meg. Lássuk honnan indult az "Arany Fejsze" sztorija.

 

 

De mi is az a "beat 'em up"?

A klasszikus verekedős (Street Fighter) stílus mellett jelent meg és szerzett népszerűséget.Nem az egymás elleni harc volt a lényeg, hanem egy teljes sztorit kellett végigtolni. A képernyőn folyamatosan érkeztek az ellenfelek, és ha mindenkit legyőztünk, tovább haladhattunk. Egy-egy pálya végén várt ránk egy főellenség (Boss), aki általában rendesen megizzasztott, és csak többszöri próbálkozásra tudtuk legyűrni. A történet rendszerint városi környezetben játszódott, mint például egy másik klasszikusnál, a Double Dragon-nál. A Golden Axe az első beat 'em up játékok között volt, ami fantasy hátteret kapott, ezzel nagyot kockáztatva. Bejött. Köszönhetően annak, hogy akkori szemmel a grafika baromi jónak számított, és nagy sikert aratott, hogy a játék során különböző állatokra is fel tudtunk ülni a karaktereinkkel.

Az "Arany Fejsze"

Az ősi időkben kegyetlen óriások tűntek fel a sötétségből és szembeszálltak az istenekkel. Nem bírtak egymással és úgy tűnt a harc sosem ér véget. Végül az óriások ereje elfogyott és visszahúzódtak a sötétségbe. Az istenek, akik életben maradtak, megalkották a csoda fegyvert, a "Golden Axe"-ot. Hosszú idő telt el csendesen, amikor is az emberek megjelentek az istenek földjén. A fegyver hozzájuk került. Egy gonosz óriás viszont ezen a földön maradt - Death Adder- és ellopta a fejszét az emberektől. Így sikerült visszahoznia a sötét erőket, és leigáznia Yuria földjét.

Hat évvel később...

Death Adder tovább terjeszkedett a déli területekre, és elfoglalta a Southwood kastélyt. A királyt és királynét bebörtönözte. Három harcos elhatározta, hogy felszabadítja Yuria-t. Ők a játék főszereplői, és egyben játszható karakterei: Ax Battler a barbár, Tyris Flare az amazon és Gilius Thunderhead a harcos törpe. Kalandos úton jutnak el Death Adder várába, és annak ellenére, hogy nála van a "Golden Axe", sikerül legyőzniük.

A Sega MegaDrive és PC verzióban a final boss Death Bringer, Death Adder mentora. Playstation-ön kétszer kellett megküzdeni Death Adder-rel, másodszorra erősebbé vált.

 

Ax Battler

Kor: 25 év

Magasság: 180 cm

Súly: 90kg

Kaszt: Barbár

 

 

Előtörténet: Egyik nap boldogan tért haza a vadászatból, arra gondolván anyja mennyire örülni fog neki. Apja halála óta különösen szívén viselte a sorsát. Azonban a falu bejáratához érve hatalmas vérengzés nyomai fogadták. Azonnal haza rohant, de elkésett. Édesanyja holttesténél megfogadta, hogy bosszút áll a gyilkosain. Kiderítette, hogy a vérengzésért Death Adder felelős. Még ketten szegődnek mellé, akiket szintén a bosszú vezérel.

A legkiegyensúlyozottabb karakter a játékban: közepes fegyver - és mágiahasználó.

 

Tyris Flare

Kor: 24 év

Magasság: 172 cm

Súly: ismeretlen

Kaszt: Amazon

Előtörténet: Tyris volt a Firewood Királyság hercegnője. Boldogan élt szüleivel egészen 17. születésnapjáig, amikor Death Adder betört seregével és végiggázolt a király seregén. 2 platform, kétféle folytatás:

Sega verzió: Tyirs anyja elrejti őt egy titkos szobába, mire kiszabadul már mindenkit lemészároltak. A lány bosszút esküszik.

PC verzió: Miután apja meghal, Tyris és anyja a közeli kanyonig menekül, megkerülve Death Adder seregét. Az anyja megkéri, hogy maradjon továbbra is a kanyonok között, őt azonban Death Adder egyik katonája megöli.

Ezután Tyris csatlakozik egy amazon csoporthoz, akik kardforgatásra és tűzmágiára tanítják. 

Ő a leggyorsabb karakter és a legerősebb mágiahasználó. Ellenben neki van a legkevesebb életereje.

 

 

Gilius Thunderhead

Kor: 150 év

Magasság: 150 cm

Súly: 68 kg

Kaszt: törpe harcos

Előtörténete: Ő és testvére a Firewood Királyság katonái között harcolt Death Adder serege ellen. A támadás közben kiütötték, mire visszanyerte eszméletét halott testvére feküdt mellette. Valószínűleg őt védelmezte. Gilius volt az egyetlen katona, aki túlélte a harcot, így őt is a bosszú vezérli.

Elsődleges fegyvere a fejszéje. Minimális mágiát viszont ő is tud alkalmazni.

Klikk ide, ha játszani szeretnétek!

Sega Sound Team itt pedig felidézhetitek a játék dallamait

 

Kövessetek Facebookon és Instagramon!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr5313029206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása