3 B-film a 80-as évekből, amiket látnod kell, ha odavagy a robotokért

2017. október 30. 17:44 - subitron

 

 

Afelől semmi kétség, hogy a Robotzsaru és a Terminátor mára igazi klasszikusokká váltak. De ha már rongyosra nézted őket, és még mindig többre vágysz, ráadásul az óriás robotokat is szereted, akkor az alábbi 3 filmet imádni fogod. Vigyázat! Merülés a "B" filmek legmélyebb bugyraiba:

 

R.O.T.O.R. (1987)

Történet: Coldyron-t, a tudóst megbízza a rendőrség, hogy hozzon létre egy rendőrrobotot. (Amolyan Dredd Bíró, Robotzsaru hibridet kell elképzelni.) R.O.T.O.R. (Robotic Officer of the Tactical Operations Research) azonban aktiválódik mielőtt végleg elkészülne és szolgálatba helyezi magát. Járőrőzése során gyorshajtáson kap egy motorozó párt, a férfit megöli, a nőt pedig üldözőbe veszi. (Remélem rémlik a Terminator sztorija.) Miután Coldryn rájön, hogy a robot megszökött, kollegínája - Dr. Steele - segítségét kéri, aki R.O.T.O.R. vázát tervezte. Együtt indulnak útnak, hogy megállítsák a gyilkos robot ámokfutását.

Egyébként a film máshonnan is "merít", ha csak a poszter erejéig is:

 

A R.O.T.O.R. egy alacsony költségvetésű akciófilm '89-ből, amit Cullen Blaine rendezett. Egyébként a sztori megállná a helyét egy tisztességes B filmként, de a történetmesélés borzalmas. Az első 30 percben gyakorlatilag semmi nem történik. Ekkor aktiválódik a robot, akinek egyetlen gyengepontja, az autó dudának a hangja.(??) Tényleg csak azoknak ajánlott, akiket beszippantott a 80-as évek "B" filmjeinek hangulata. Nekik viszont - vagy egy társaságnak- egy igazi gyöngyszem, egy könnyed estére.

 

 

 

Robot Jox (1989)

Történet: Ötven évvel járunk a nukleáris háború után. Két szuperhatalom verseng egymással a megmaradt területekért. A csatákat pilóták által irányított, hatalmas robotokkal vívják, egy-egy elleni párharcok során. Az amerikaiak részéről Achilles néz szembe az orosz Alexanderrel, aki az előző viadalok alkalmával már több amerikaival is végzett. Achilles eddigi legnehezebb küzdelmével néz szembe.

Értékelhető színészi alakításokat itt sem fogunk találni, de nem is ez a lényeg. A film varázsa a hatalmas robotokban rejlik. Stop motion mozgásuk lassan 30 év távlatából viccesnek tűnhet, ám még sem tudjuk levenni a szemünket a kidolgozott modellekről.

Az Empire Pictures csődbe is ment a Robot Jox gyártása alatt, majd az Epic Productions vásárolta meg és fejezte be a filmet. A forgatókönyvírás során is akadtak problémák. Stuart Gordonnak és a sci-fi szerző Joe Haldemannak más elképzelései voltak a cselekményt illetően. Haldeman egy komoly, drámai sztorit akart, a rendező pedig egy átlagos, sztereotípiákkal teletűzdelt történetet. Haldemant különösen bosszantotta, hogy Gordon katonákról készít filmet, de csak ő szolgált a seregben, plusz azt sem szerette volna, hogy ha Gordon egy "szombat reggeli rajzfilmet" csinál a történetéből. De ez minket mára már nem érdekel. Ha valaki unja a csili-vili Tűzgyűrűt, nyugodtan vegye elő a Robot Joxot!

 

 

The Vindicator (1986)

(Acélemberek háborúja)

 

Történet: A tudós Carl Lehmannak rossz napja van. Elvesztette a finanszírozást a kutatásaira, ráadásul egy robbanás áldozata lesz. A merényletet főnöke tervezte ellene, és még működőképes agyát egy szupererős robottestbe ülteti át. Amikor Carl felébred és rádöbben, hogy kollégái áldozata lett, elmenekül és bosszút tervez.

Ez volt az első film, ami a Terminator hírnevét szerette volna kihasználni. A filmet már bejelentették James Cameron mozija előtt, de ekkor még Frankenstein '88 címen futott. A Terminator sikerén felbuzdulva kaphatott új, hasonló címet. A Frankensteinből kiderül, hogy horrorfilmnek indult, nem sci-finek. Valószínűleg nem akartak akkorát kockáztatni, mint Cameron. Hisz a Terminatornak köszönhető a "gyilkosandroid" zsáner műfaj. Egyébként Stan Winston felelt a Vindicator design-ért. Olyan filmek speciális effektusát készítette, mint a Terminator, A bolygó neve: Halál vagy a Ragadozó.

 Jó szórakozást!

 

Kövessetek Facebookon és Instagramon!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr7813116480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása