10 emlékezetes buli, amit filmekben láthattál

2017. december 28. 15:00 - subitron

Közeledik a szilveszter, a bulizás ideje. Ha bevállaltad, hogy Te leszel a házigazda, de még ötleted sincs mivel készülj, az alábbi tíz filmből inspirálódhatsz. Függetlenül attól, hogy pár fős házibulit szeretnél rendezni vagy az év partiját. 

 

Micsoda Buli! (House Party)

Igazi klasszikus 1990-ből, amelynek esetében a címe nem hazudik. Igazi középiskolai parti film. Mikor Peter "Play" Martin szülei elhagyják a várost, ő és legjobb haverja - Chris "Kid" Harris- elhatározzák, hogy megtartják minden idők legjobb házibuliját. A film a legtöbb tini vígjátékkal szemben, "R"-es besorolást kapott.

 

Party zóna (Animal House)

John Landis (Blues Brothers, Oszkár) kultuszfilmje meghatározta a főiskolai parti filmeket az elkövetkezendő negyven évben. Nagy sztorira ne számítsunk, a történet alapja Chris Miller National Lampoon magazinban megjelent kollégiumi élményeit dolgozza fel. A klasszikussá válásához természetesen szükség volt a nagyszerű színészi alakításokra is. John Belushi játékát olyan színészek használták fel, mint Jim Carrey vagy Will Farrel. A filmből merített a Buliszervíz, a Sulihuligánok vagy épp az Amerikai Pite.

 

A nagy Gatsby (The Great Gatsby)

Baz Luhrmann F. Scott Fitzgerald regényének feldolgozása nem volt átütő siker, viszont sikerült bemutatnia a filmtörténelem egyik legnagyobb partiját. Catherine Martin - a rendező felesége- nem sajnálta a pénzt a látványra, meg is nyerte a filmnek a legjobb jelmez Oscárját. Soha véget nem érő konfettieső, végtelen mennyiségű martini és pezsgő, plusz lányok mindenfelé.

 

Sulihuligánok! (Oldschool)

Mindenkinek eljön az életében az idő, amikor rájön, hogy kinőtt az egyetemi bulikból. Azonban ez nem állíthatja meg a triót (Luke Wilson, Will Farrel, Vince Vaughn), hogy diákkört alapítsanak és ismét hatalmas bulikat rendezzenek. A filmben egy-egy jelenet erejéig kiparodizálják többek között a Harcosok klubját, a Tűzszekereket és a Keresztapát is.

 

Vakvilág Egyetem (PCU)

A volt egyetemista egy hétvége erejéig meglátogatja régi egyetemét. Természetesen az intézmény legbulisabb klubházában száll meg. A mozi érdekessége, hogy Jeremy Piven maláriával fertőződött meg a forgatás alatt, annak ellenére, hogy a filmben egyetlen trópusi helyszín sincs. 

 

Különös kísérlet (Weird Science)

Gary és Wyatt az iskola lúzerei. Ebből lesz elegük és egy számítógép valamint egy Barbie baba segítségével megteremtik Lisa-t, az ideális nőt. Hogy népszerűbbé tegye őket, Lisa elhatározza, hogy rendez egy bulit a fiúknak Wyatt házában. 

 

Álom luxuskvitelben (Breakfast at Tiffany's) 

Több, mint ötven éve vannak oda a nők Holly Golightly (Audrey Hepburn) könnyed stílusáért. Az Álom luxuskvitilben Truman Capote 1958-ben megjelent novellája alapján készült. Holly a koktélpartiján törülközőben jelenik meg, amire a filmben nem kapunk magyarázatot. Az előzményt kivágták. Ebben a jelenetben csengetnek, amikor Holly épp fürdik, ezért kell gyorsan magára kapnia valamit. A parti jelenet legnagyobb része egyébként improvizáció, a forgatókönyv nem tartalmazta. 

 

Itt a vége (This is the End)

James Franco hatalmas bulit tart a házában hírességekkel és sztárokkal, amit még a világvége sem állíthat meg. Seth Rogen, Jonah Hill, Michael Cera. A hangulat garantált. 

 

Marie Antoniette

Ha egy dologról, a guillotine általi haláláról biztosan ismerős a francia királyné. Mária Terézia tizenötödik gyermeke, aki nem épp uralkodásra termett. Sofia Coppola író-rendező a születésnapi parti jelenettel betekintést enged a közönségnek a 18. századi arisztokrácia buja világába.

 

 Házibuli (La Boum)

A tizenhárom éves Vic (Sophie Marceau) új iskolába kerül, otthoni problémákkal küzd és a szerelem is rátalál. Nem mellesleg élete első házibulijára készül. Az 1980-as francia film világsiker lett, akárcsak a film betétdala (Richard Sanderson - Reality). Nem maradhatott el a folytatás, amiért '83-ban Sophie Marceau megkapta a Cézar-díjat a legígéretesebb női szereplő kategóriában.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr9713526955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása