Ezeket a filmeket nézd, ha nem bírod a húsvétot!

2018. március 29. 23:46 - subitron

Csokinyulak szemeznek veled már hetek óta a boltok polcairól? A pokolba kívánod az egész ünnepet? Akkor az alábbi kilenc film közül biztosan megtalálod a neked megfelelőt. A nyulak így vagy úgy ezekben a mozikban is megjelennek, de az aranyos tapsifüleseket ne itt keresd!

 

Donnie Darko (2001)

donnie.jpg

Richard Kelly filmje a mozikba kerüléskor nem lett átütő siker. A kultfilm státuszt, és néhány kritikus elismerését is csak később, 2004-ben a rendezői változat megjelenésekor vívta ki magának. A film főszereplője a tizenéves Donnie Darko, aki számára egyre jobban összemosódik a valóság és a képzelet. Eközben szeretné megfejteni a világvégéről szóló látomásait is.Nem egy könnyed esti kikapcsolódás.

 

Gesztenye, a honalapító (1978)

tare.jpg

Richard Adams klasszikusa 1972-ben került a könyvesboltok polcaira. A regény főszereplői nyulak, akik kénytelenek új otthon után nézni. Ez akár egy cuki történet bevezetője is lehetne, de a 78-as rajzfilm adaptáció inkább sikerült a Trónok Harca nyuszis verziójának. Gyerekeknek kevésbé ajánlott. Egyébként sok párhuzamot vonnak az ókori irodalom és Adams regénye között. 

 

Akira (1988)

akira.jpg

Katsuhiro Otomo mangája alapján készült poszt-apokaliptikus anime, ami 2019-ben játszódik. A történet főszereplője Shotaro Kaneda, egy helyi motoros banda vezetője, akinek gyerekkori barátja, Tetsuo egy baleset után telekinetikus képességekre tesz szert. Az anime 1988-ban jelent meg, azóta hatalmas kultusz övezi. Sok kritikus szerint minden idők legjobb animációs és sci-fi alkotása.

 

Gyalog Galopp (1975)

 

gyalog.jpg

A Monty Python társulat egyik legismertebb vígjátéka. A történet Artúr király idejébe repít minket, ahol neki és a kerekasztal lovagjainak meg kell találnia a Szent Grált. Abszurd, igazi angol humorral fűszerezett jelenetek viszik végig a nézőt a lovagok hányattatásain. A film nagyon sikeres lett, 2000-ben a Total Film magazin olvasói minden idők ötödik legjobb vígjátékának választották. 

 

 Végzetes vonzerő (1987)

fatal.jpg

Ha borzongásra vágysz, akkor válaszd Michael Douglas és Glenn Close főszereplésével ezt a klasszikus pszichothrillert. A filmben Douglas átlagos férjet alakít, akit elcsábít az érzéki Alex (Close). A férfi hamar rájön, hogy hanyagolni kellene a dolgot, de a nő megszállottja lesz kapcsolatuknak. Mindent bevet, hogy maga mellett tartsa a férfit. Ha nagy állatbarát vagy, a nyulak pedig tényleg a szíved csücskei, akkor a fenti jelenetet valószínűleg nem fogod szeretni.

 

Celia (1988)

calia.jpg

A kilenc éves Celia az 1950-es évek Ausztráliájában tapasztalaja meg az éppen dúló kommunizmust, és a nyulak invázióját. Eközben még élénken él benne nagyanyja halála, és mesekönyveinek horrorisztikus világa. Ez sem egy könnyed mozi.

 

Belenggu (2012)

belenggu.jpg

Az indonéz Upi Avianto horror filmjét is választhatjuk ha elkap a pánikroham a Hopp digitális nyuszija láttán. Már a nyitójelenet is magával ragadó. Harminc év körüli nő ébred hullákkal körülvéve, a gyilkos pedig nyúl jelmezben áll felette. Hát nem egy Nyúl Péter.

 

Night of the Lepus (1972)

night.jpg

A film Russel Brandon "The Year of the Angry Rabbit" 1964-es regényének feldolgozása. A természet egyensúlya felborul, amikor a prérifarkasok kipusztulnak, és így a nyulak teljesen elszaporodnak. A tudósok nem szeretnének radikális megoldásokat alkalmazni, mint például megmérgezni őket, így az az ötletük támad, hogy génmódosítással szabályozzák a szaporodásukat. Ugye tudjuk, hogy ez sosem szokott jól elsülni. Az aranyos kis nyuszikákból óriás méretű, gyilkos, mutáns nyulak válnak, amik megtámadják a várost. 

 

Con Air - A fegyencjárat (1997)

con_air.jpg

"Egy lépést se, vagy kinyírom a nyuszit!" - Cyrus

A végére pedig egy igazi klasszikus akciófilm a 90-es évekből. Johhny-23 (Denny Trejo), Cyrus, a Vírus (John Malkovich), Nathan "Gyémánt Kutya" (Ving Rhames), és persze Cameron Poe (Nicholas Cage). A kis rózsaszín plüss nyúl hosszú utat tett meg mire eljutott gazdájához. Egyébként Cage ötlete volt, hogy a játék szerepeljen a filmben.

források: sbs.com, wikipedia

 

  Ha még több érdekességet olvasnátok a 80-as, 90-es évek filmjeiről, rajzfilmjeiről, játékairól, esetleg listákat vagy ajánlásokat a videótéka rovatban, akkor kövessétek a blogot, valamint a Facebook oldalt, és az Instát!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr10013783130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása