11 karóra a '80-as és '90-es évek mozijaiból

2018. február 11. 09:23 - subitron

americanpsyco.jpg

Melyik az a kiegészítő, ami legtöbbet elárul egy emberről? Természetesen az órája. Tükrözi a személyiséged és a stílusod. Fura lett volna Marty McFlyon látni egy Rolexet, vagy épp Patrick Batemanen egy Casiot. Nézzük meg milyen karórák bukkantak fel a 80-as, 90-es évek filmjeiben. 

 

Daylight

Karóra:  Panerai Luminor


Miután a Panerai szerződést kötött a '90-es évek elején az olasz haditengerészettel, egyre kevésbé lett keresett a polgári piacon. A visszatérést Sylvester Stallone-nak köszönhetik, aki Rómában sétálva megpillantotta a Luminort ,és azonnal beleszeretett. Később ezt viselte a Daylightban is.

 

Predator

Karóra:  Seiko H558

Ez az óra lehet, hogy kevésbé lenne keresett, ha nem Arnold viseli a Ragadozóban. Ráadásul nem ez az egyetlen film, amiben feltűnik. Viszont láthatjuk például - vagy épp a testvérét a Seiko H601-et - A Kommandóban és a Menekülő Emberben, amik szintén Schwarzenegger mozijai.

 

A bolygó neve: Halál

Karóra:  Seiko 7A28-7000

 

Giorgetto Giugiaro olasz formatervező alkotása, aki az autóiparból lehet ismerős. Az ő munkái közé tartozik többek között a Vissza a jövöbe DeLoreanja, a Lotus Espirit vagy épp az egyes Golf GTI változata. Az óra jobb oldalán található függőleges nyomógombok könnyű hozzáférést jelentettek vezetés közben, és a számlap betűtípusa a 80-as évek autóinak műszerfalát idézte.

 

Men In Black

Karóra:  Hamilton Ventura XXL

A futurisztikus külsejű óra 1957-ben jelent meg, és Elvis Presley egyik kedvence volt. A Will Smith és Tommy Lee Jones által viselt darab nem sokban különbözik az eredetitől, csupán szélesebb és jobban hasonlít egy háromszögre.

 

Apollo 13

Karóra:  Omega Speedmaster

Nyilvánvaló választás, hiszen az egyetlen mechanikus óra volt, amit a NASA engedélyezett űrrepülésre. Mind a mozi, mind az űrutazás történetében jelentős szerepe volt, mivel az első óra, amelyet asztronauta viselt a Holdon az Apollo 11 küldetés során, valamint a NASA Gemini 4 missziójának űrsétáján.

 

Vissza a jövőbe

Karóra:  Casio CA53W Twincept Databank

 A Casio ikonikus darabját Marty McFly (Michael J. Fox ) viselte a Vissza a jövőbe című filmben. Számológép, stopper, automatikus naptár és riasztás. Ráadásul 100 méterig vízálló.

 

Top Gun

Karóra:  IWC Pilot's Chronograph

 

Egy igazi tartós, strapabíró pilóta karóra. 2012-ben adta ki először az IWC a Top Gun kollekcióját. Az órák hátlapján megtalálható az iskola neve, és logója. Az antracit számlappal és zöld textil szíjjal is a katonai vonalat igyekeztek visszaadni.

 

Amerikai pszichó

Karóra:  Rolex 16013 Datejust

 Bár a Rolex állítólag nem volt hajlandó nevét adni a filmhez - túl durvának találták - a Datejust mégis teljes egészében látható a vásznon. A Rolex Datejust-ja 1946-ban jelent meg, viszont a rozsdamentes acél és aranyötvözetű változattal a '80-as évek elején jöttek ki. Az akkori üzletemberek klasszikus viselete volt. A Rolexet egyébként 26-szor említik Bret Easton Ellis könyvében.

 

Szellemirtók

Karóra:  Seiko M516

 

Az óra 1983-ban jelent meg, különlegessége, hogy 4 illetve 8 másodperces időtartamú hangot tudott rögzíteni. Ehhez mérten az ára is elég sokat kóstált, annak ellenére, hogy a hang minősége borzalmas volt.  

 

Kék Villám

Karóra:  Casio 103 AA-85 

Az eredeti Casio óra a rendező, John Badhamé volt. Az ötlet viszont, hogy Frank Murphy (Roy Scheider) visszaszámlálással tudja ellenőrizni  "józanságát" már az író, Dan O'Bannon fejéből pattant ki. 

 

Knight Rider

Karóra:  ismeretlen

kitt.JPG

Az óráról mindössze annyit tudni, hogy kvarc LCD rádió karóra, Hong Kongban készült, és rengeteg márkanév alatt értékesítették (Bradley, Quasatron, Nelsonic, Advance, Gala, Armitron). A sorozatban csupán egy "Engage" vés egy "Transmit" feliratot látunk rajta. A pontos márkát nem azonosították. 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr1713642886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása